Kahanan Saiki lan Prospek Rantai lan Pasar PTA

PX minangka bahan mentah utama ing industri poliester , Pangowahan industri duweni pengaruh sing penting ing industri spesifik. mlebet sacara formal kemajengan kasedhiyan mandhiri China ing Xylene Road Research.

Pisanan, goleki kahanan PX global lan kahanan panjaluk. Ing domain global China, Korea Kidul, India, Jepang lan Amerika Serikat sing nomer lima paling dhuwur. , minangka produser paling gedhe ing saindenging jagad, India uga panjaluk sing paling gedhe. Amarga sumber outstripping permintaan domestik, meh 60% saka panjaluk taunan kudu gumantung karo impor saka negara-negara tanggan kayata Korea Selatan lan Jepang. Ing taun 2018, output PX China mung 10,31 yuta ton, lan volume impor umure 15,63 yuta ton, tegese, perlu ngimpor luwih saka 1 yuta ton PX saben wulan.

Ing pandhuan ing celah pasar lan daya tarik kanggo menehi dhukungan kawicaksanan kanggo ngembangake kapasitas produksi Para xylene ing China, mlebu ing jaman anyar ing taun 2005Kanggo conto Petrokimia Hengli ing Dalian, Petrokimia Shenghong ing Lianyungang, Jiangsu Ing taun 2019, kapasitas produksi PX anyar sing 4,5 yuta yuta Perusahaan Petrokimia Hengli, Perusahaan Petrokimia Hongrun, sing ditindakake ing wulan Agustus, lan Hainan Refining lan Chemical Phase II, sing dilaksanakake ing wulan Oktober, kabeh wis ngerti operasi komersial. Ing wektu sing padha, ing kuartal kaping papat, ana peluncuran format, lan ana kemungkinan peluncuran. Dikira manawa kapasitas produksi anyar nganti 10,3 yuta ton ing taun, kenaikan 53% sajrone wektu sing padha taun kepungkur. Saka 2020 nganti 2022, isih ana 25 yuta ton, lan kapasitas anyar bakal dilebokake ing pasar siji-sijine.

Marang latar mburi pasokan domestik nyebabake pasokan PX lan pangarepan permintaan China bakal owah kanthi nyata. Kanthi ekspansi kapasitas produksi PX China kanthi cepet, pola pasokan lan panjaluk masa depan ing Asia Timur Laut bakal mboko sithik, lan yen ana jarak lan bathi sing cocog, bisa uga diekspor menyang negara sing duwe longkangan permintaan. Hubungan perdagangan karo Asia Tenggara , Ana uga kemungkinan ekspor one-way dadi perdagangan perdagangan lintas

Saka perspektif pola suplai lan permintaan global, China minangka sumber pasokan paling gedhe ing donya, nanging uga konsumen paling gedhe. Kapasitas produksi taunan China udakara 52.29 yuta ton, sing nduwe luwih saka setengah saka jagad kabeh. Saka perspektif arus perdagangan global, jumlah impor impor 77.000 ton, utamane saka Thailand, Taiwan lan Korea Selatan.

Saka kahanan pasokan domestik, tren kauntungan minangka indhuksi kunci produksi PT domestik. Ing taun 2011, PHP mlebu ekspansi kapasitas, nyebabake wabah produksi konsentrasi, sing nyebabake pemulihan tingkat keuntungan PDA. Ing kahanan sing kompetitif, tren bathi jangka panjang kurang, sawetara kapasitas produksi mundur wis ilang, lan sumber lan panjaluk cenderung dadi seimbang.PT mbukak ing taun 2017, PK mlebu tahap ningkatake nilai kemakmuran. Ing taun 2019, tingkat bathi PTA nalika minggah nganti 1700 yuan saben ton.PK dipasang ing gelombang produksi produksi anyar.

Duwe kesan karo upgrade Terminal, nyepetake poliester, ekspansi kapasitas Konsentrasi industri poliester wis apik banget, yaiku tren utama industri poliester sajrone rong taun. Diiringi ekspansi, ekspansi poliester, kompetisi tambah akeh, supaya tingkat bathi nolak kanthi signifikan, kapasitas produksi poliester mbesuk bakal rasional.

Amarga ekspansi rantai industri ora disinkronake, panggung bahan mentah sing kuat dikompresi tingkat bathi tanduran poliester, fenomena kerugian tanduran poliester sajrone taun kasebut. Saka perspektif tren masa depan, penurunan suplai poliester mudhun suwe, uga alangan proses lan biaya produksi sing murah bisa ningkatake bathi poliester. Nanging, fraksi perdagangan Sino-AS bakal mangaruhi pasar nganti tinamtu. Tarif pangolahan tekstil China bakal langsung mengaruhi ekspor sandhangan China menyang Amerika Serikat, sanajan ana tandha-tandha peningkatan negosiasi perdagangan AS AS sing saiki. Hubungan Sino-AS ngetrapake tarif China ing tekstil duwe pengaruh langsung marang ekspor klambi China menyang Amerika Serikat. Sanajan ana tandha-tandha efektif ing rundingan perdagangan Sino-AS sing anyar, tekstil EU lan alangan perdagangan khusus marang China wis bertahap ing taun-taun pungkasan, lan tren kasebut jelas banget. Iki bakal langsung mengaruhi ekspor China.

 


Wektu kirim: Aug-21-2020